23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

2-komponent doseringssystem som är lätt att hantera

Säljes
Förfallodatum
den 31 augusti 2023
Skick
Ny
Tillverkare
Scanmaster ApS
Modell
ViScaMix
År
2021

ViScaMix är ett danskutvecklat och designat doseringssystem från Scanmaster.

Datablad hittar du här

Fördelar med maskinen

 • Manuellt doseringssystem (inkl. Behandling)
 • Kan utökas till en halvautomatisk lösning
 • Lätt att transportera
 • Materialvänlig dosering
 • Få slitdelar
 • Enkel hantering
 • Enkelt underhåll
 • Ekonomisk
 • Allt-i-ett-system

Om doseringssystemet

Tryckkärlen fylls manuellt med de enskilda materialen. Alternativt är halvautomatisk fyllning möjlig med en venturiventil. Beroende på kraven på materialet måste nödvändiga evakueringsparametrar bestämmas och vätskan omröras under avgasning.

Efter behandling och beredning måste dispensrarna kalibreras före doseringsprocessen. Antingen appliceras direkt på komponenterna via en pistol, fäst med en statisk mixer. Eller fyll i behållare innan du applicerar dem på plats - blandningsförhållandet mellan tvåkomponentpottmaterial ligger inom parametrarna och blandningskvaliteten bibehålls.

Doseringsparametrarna för de progressiva kavitetsdispensrarna kan enkelt justeras: Doseringsmängd, hastighet, blandningsförhållande, kalibreringsfaktorer, larm för användningstid, volymskott eller kontinuerlig dosering samt start / stopp direkt vid pistolen eller fotpedalen. Doseringsresultaten är korrekta och tillförlitliga. Blandningen görs med en statisk engångsblandare. Möjliga flödeshastigheter varierar inom 10 till 600 ml / min beroende på systemkonfiguration.

Tillämpningar inom elektronikindustrin

Pottelektronik tjänar främst det mekaniska skyddet av delarna från aggressiva miljöpåverkningar. Såsom vibrationer och stötar, men också fukt och korrosion. För tidigt fel hos komponenterna förhindras således.

Vid användning av termiskt gränssnittsmaterial är temperaturförlust ett viktigt syfte. Överhettning av delarna förhindras. Ytterligare syften för potapplikationer är:

 • Elektrisk isolering (kortslutningsförebyggande),
 • Flamskydd (fyllmedel inuti krukmaterialet med låg brandfarlighet eller med självsläckande egenskaper) och
 • Kopieringsskydd (komponenterna är inte tillgängliga utan att skadas efter pottprocessen).

Naturligtvis kan inte bara elektroniska komponenter utan även andra komponenter inkapslas med ViScaMix.

Extra funktionalitet som tillval

Om det behövs finns omrörare för varje behållare för att förhindra separering av fyllmedel eller för att påskynda avgasningsprocessen. Dessutom kan systemet utrustas med ett vakuumalternativ. Antingen för att suga materialet i behållarna ur behållaren. Eller för att evakuera inneslutna gasbubblor för en mer stabil process, för att undvika kontakt med fukt för känsliga material.

För material med medelviskositet kan ytterligare tryck appliceras på behållarna för att uppnå högre matningshastigheter till dispensrarna. Valfri värmefunktionalitet är också tillgänglig för att uppnå högre härdningshastigheter eller sänka komponenternas viskositet.

Om produktionshastigheterna ökar kan systemet enkelt uppgraderas till en lösning som är lämplig för automatisering. Och kan integreras i en befintlig PLC i en robot. ViscoDuo VM-blandningshuvudet med hög precision kan fästas direkt på portalen.

Historien bakom ViScaMix

Utdelningssystemet har utvecklats av Scanmaster i Danmark. ”Två års intensivt utvecklingsarbete har slutförts. Med ViScaMix har vi skapat det ultimata 2-komponentdoseringssystemet för manuell pottning av elektronik," säger Henning Pedersen, CEO och ägar av Scanmaster. ”För att leva upp till vårt rykte och namn valde vi ViscoTec-doseringspumpar för vår dispenseringsteknik. Det är det enda sättet att uppnå de exakta och tillförlitliga doseringsresultaten vi föreställer oss. "

Är du intresserad av mer information om ViScaMix? Kontakta oss gärna på info@scanmaster.dk eller på tfn: +45 4582 8090. Vi ser fram emot att hjälpa dig vidare!

SCANMASTER 

Scanmaster är Skandinaviens mest utvecklings- och serviceinriktade leverantör av unika doseringslösningar för alla industriella behov i rätt tid och kvalitet.

Du har behovet, vi har lösningen!

www.scanmaster.dk
Säljare
Scanmaster ApS

Scanmaster ApS
Svogerslev Hovedgade 48
4000 Roskilde
Danmark

Henning Pedersen
Telefon: +45 45828090

Se flera maskiner
Se hela profilen
Kontakta säljare

Sänd till en kollega

0.172