23948sdkhjf

Fortsatt röda siffror för Konsum Värmland

Trots ett kraftigt överskott kommer krisdrabbade Konsum Värmland inte lyckas vända till ett positivt rörelseresultat.
De ekonomiska problemen för Konsum Värmland har varit en följetong det senaste åren. 2014 redovisades en rekordförlust på 60 miljoner kronor, vilket var närmare 27 miljoner kronor sämre än 2013. Det resulterade i beslutet att bomma igen flera tätortsbutiker.

Läs också: Konsum Värmland bommar igen butiker

Och enligt Konsum Värmlands kommunikationschef Klas Olsson kommer det inte gå att undvika ett negativt rörelseresultat för 2015.

— Vi har haft en positiv ökning på alla butiksprofiler och framför allt Coop Forum Bergvik där ombyggnaden börjar på att bli klar. När det gäller resultatet, det vill säga rörelseresultatet så ser vi tecken på en förbättring, alltså resultatet på själva kärnverksamheten, men det är långt ifrån tillräckligt. Vi måste alltså fortsätta att vidta åtgärder. Sen är det ju en del åtgärder som vi har planerat i år som ger effekter först under 2016, säger Klas Olsson till P4 Värmland.

Läs också: Efter nedläggningshotet — Konsum Värmland miljonsatsar

Det trots att Konsum Värmland kommer att kunna redovisa ett kraftigt överskott, vilket beror på försäljningen av Domus Optik och fastigheten på Coop Forum Bergvik.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078