23948sdkhjf

Så ska Nordrest vinna mark

En blandad portfölj hjälper restaurangkoncernen Nordrest att bli en växande uppstickare. Vd Thomas Dahlstedt om målsättningar, nyetableringar och möjligheterna med en spretig verksamhet.
Vid en snabb anblick kan det vara lätt att missa den gemensamma nämnaren för Modis, som driver Vattenfalls företagsrestaurang i Solna, en skollunch i Lund levererad av Skolcater och trendkedjan Burger & Lobster.

Svaret är att de alla tre, i likhet med bland annat kvartersrestaurangerna Docklands, 39Wäst, The Bay, Mersmak i Örebro och företagsleverantören Söhnchen restauranger, har samma ägare — Thomas Dahlstedt och hans Nordrest-koncern. Restaurangerna inom Nordrest, eller Nordiska Service och Restaurangaktiebolaget som är det långa namnet, finns nu från Malmö i söder till Sundsvall i norr.

Och häromveckan stod det klart att Nordrest tog hem ett nytt avtal i just Sundsvall, med transportföretaget Sundfrakt.

— Vi är väldigt glada över avtalet med Sundfrakt, sedan tidigare driver vi personalrestaurangen åt Skandia så detta stärker vår ställning i orten. Överlag är vi fortsatt intresserade att växa i Sundsvall och har några andra objekt på gång, säger Thomas Dahlstedt.

Thomas Dahlstedt är entreprenören bakom Svenska Försvarsrestauranger, som sedan blev SFAB och såldes till Fazer Food Services 2012. Han gillar utmaningen i att ha en bredd i restaurangportföljen.

— Jag ser mest möjligheter. Vi ser hur våra öppna restauranger gör att vi blir bättre på mer traditionella företagsrestauranger. Det är svårare att driva en öppen restaurang och lyckas vi med det, vilket vi gjort med både Burger & Lobster och 39Wäst, så ger det positiva erfarenheter till våra andra verksamheter.

Vilket koncept lägger ni mest krut på just nu?

— Just nu lägger vi stor vikt vid vår nya restaurang The Bay i Alvikstorn, annars jobbar vi med planering inför uppstart av restauranger och patientkost åt Region Gävleborg som startar den 1 februari 2016.

Målsättningen för det kommande åren är att bli mer välkända som restaurangoperatör. På Nordrest betraktas man alltjämt sig själva som en uppstickare på marknaden.

Är det aktuellt några nya förvärv den närmaste tiden?

— Ja, men tyvärr kan jag inte gå in på vilka.

Thomas Dahlstedt räknar med att omsättningen kommer att uppgå till runt 510 miljoner kronor med ett resultat på omkring 15 miljoner kronor när det är dags för nästa årsredovisning.

Dessutom avslöjar han att det är flera nya etableringar på gång.

— Vi koller idag på en restaurangetablering i Göteborg och även en i Malmö.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078