23948sdkhjf

Styrkebesked från AAK

Rekordhögt rörelseresultat när fettkoncernen summerar det tredje kvartalet.
Rörelseresultatet för Malmöföretaget AAK, som tillverkar vegetabiliska oljor och fetter, blev återigen rekordhögt. Exklusive förvärvsrelaterade kostnader på 15 miljoner kronor uppgick rörelseresultatet till 388 miljoner kronor under det fjärde kvartalet, vilket är en förbättring med 13 procent jämfört med samma period 2014. Det enligt AAK:s kvartalsrapport.

Volymerna ökade med 6 procent och den organiska volymtillväxten var 1 procent. Mejerisegmentet redovisade en tvåsiffrig organisk tillväxt. Även affärsområdena Infant Nutrition och joint venture-bolaget Advanced Lipids AB som AAK bedriver tillsammans med Enzymotec växte.

Läs också: Ny rekordvinst för AAK


Sämre gick det för bagerisegmentet, särskilt i Europa. På den amerikanska marknaden redovisas "god organisk tillväxt". Även området Food Service redovisade en låg organisk volymtillväxt.

Det för AAK viktiga affärsområdet Chocolate & Confectionery Fats förbättrade rörelseresultatet med 5 procent till 135 miljoner kronor. Enligt AAK skulle resultatet blivit bättre om inte marknadsförhållandena i Ryssland varit ett sänke.

Technical Products & Feed förbättrade sitt rörelseresultat med 28 procent till 32 miljoner kronor, främst beroende på att verksamheten för tekniska fettsyror utvecklats positivt.

"AAK erbjuder hälsosamma produkter till lägre kostnader samt produktutveckling i nära samarbete med kunderna. Det gör att vi fortsätter att vara försiktigt optimistiska inför framtiden. De viktigaste drivkrafterna är den positiva utvecklingen för Food Ingredients och den fortsatta förbättringen inom Chocolate & Confectionery Fats", skriver Arne Frank, AAK:s koncernchef och vd, i en kommentar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078