23948sdkhjf

Matmissionen har brunnit

Polisen misstänker att branden är anlagd.
Vid 05.00-tiden larmades polis och räddningstjänst till Matmissionen i Rågsved i Stockholm, uppger Aftonbladet.

— Det brinner för fullt och brandkåren kommer låta det brinna ned, säger Mats Almquist, KC-befäl vid polisen, till tidningen.

Matbutiken, som är ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission och Axfood, slog upp portarna vid årsskiftet. Syftet är att sälja överskottsvaror till ett lågt pris, en satsning riktad mot utsatta personer med små ekonomiska marginaler.

Läs också: Matbutik som hjälper utsatta öppnar snart

Enligt Aftonbladet anser polisen är det sannolikt att det rör sig om en anlagd brand och en förundersökning om mordbrand kommer att inledas.

— Det är jättetråkigt. Butiken är behövd i samhället i dag och nu har den brunnit ned så då kan vi inte bedriva vår verksamhet där, säger Marika Hjelm Siegwald, kommunikationschef på Stadsmissionen, till Aftonbladet.

Enligt Marika Hjelm Siegwald ska aktörerna bakom Matmissionen nu "kraftsamla" för att få igång en ny butik i Stockholm.

Med i Matmissions-projektet finns också ett tiotal medfinansiärer från livsmedelsproduktionsledet, som också kommer att skänka varor som ska säljas, bland andra Arvid Nordquist, Orkla Foods Sverige, Coca-Cola i Sverige, HK Scan Sweden, Kavli, Lantmännen, Nestlé Sverige, Rydbergs, Santa Maria SCA. Projektet är delfinansierat av Vinnova och övriga medfinansiärer är Axel Johnson, Bring och Axfoundation.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.883