23948sdkhjf

Ifoodbag i 100-miljonersaffär

Ska leverera upp till 20 miljoner bärkassar till Kenya.
Sedan lanseringen i november har Ifoodbag, som utvecklat en bärkasse utformad för att hålla livsmedel kylda och frysta i upp till ett dygn, kammat hem en rad viktiga samarbeten. Bland annat har e-handelsföretaget Mat.se och Volvo valt att satsa på de vattentäta kassarna.

Läs också: Volvo ger skjuts åt kylkasseföretag

Under fjolåret tecknade Ifoodbag även ett avtal med förpackningsjätten Mondi och EU-kommissionen har skjutit till runt 16 miljoner kronor för produktutveckling.

Läs också: Bidragsjackpott för Ifoodbag

Nu tar Ifoodbag sin största order hittills. Ett inköpsavtal med Nairobi-baserade Equator One Logistics är värt 100 miljoner kronor och leveransen av upp till 20 miljoner bärkassar till Kenya är redan påbörjad.

— Den här leveransen är den största som skett i företagets historia. Dels är det en väldigt stor order på över 100 miljoner kronor för oss, men det är också en stor händelse när det kommer till att sätta ett avtryck i världen och kunna påverka. Vi tror att bärkassen kan hjälpa människor såväl i vardagen som i utsatta områden runt om i världen. Att det är en viktig global produkt har vi även fått ett fint erkännande för då vi nyligen blev en av vinnarna på Ny teknik och Affärsvärldens prestigefulla 33-lista för andra året i rad, säger Karl Fallgren, vd och grundare av Ifoodbag, i ett pressmeddelande.

Förutom att hålla livsmedel kylda, och därmed minska matsvinnet, kommer bärkassarna också att användas till att transportera exempelvis vaccin och andra mediciner.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095