23948sdkhjf

Orkla stoppar Sverigeflytt

Livsmedelsjätten ångrar sig om ketchuptillverkning. Fågelmara går miste om produktion när norsk fabrik blir kvar.
I slutet av mars meddelade styrelsen för Orkla Foods Norge planer på att flytta produktionen av alla Idun-produkter, och samtidigt göra interna förändringar i produktionsstrukturen i de två anläggningarna i Rygge.

I Rygge, som ligger mellan Oslo och Strömstad, tillverkas bland annat ketchup, senap och dressing. Tanken var att merparten av den produktionen skulle flyttas till Sverige, till Fågelmara i Blekinge, där Felix ketchup tillverkas.

Läs också: Orkla flyttar tillverkning till Sverige

Men nu blir Idun Tomatketchup alltså kvar på norsk mark.

— Vi har utrett möjligheterna för att flytta produktionen till vår fabrik i Fågelmara, som producerar ketchup och dressing till flera länder. Vi har kommit till att vi inte önskar att pressa kapaciteten vid fabriken ytterligare. Leveranssäkerhet mot kunder och konsumenter har varit en viktig punkt när vi har värderat en eventuell flytt, Atle Vidar Nagel-Johansen, styrelseordförande för Orkla Foods Norge, i ett pressmeddelande.

De runt 80 medarbetarna vid de två fabrikerna i Rygge, Idun Rygge och Nora Rygge, fick ta del av beslutet under ett stormöte.

Orkla meddelar samtidigt att det nu påbörjas ett arbete för att se hur produktionen vid Rygge-fabrikerna ska kunna effektiviseras för att att kunna stärka konkurrenskraften.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.343