23948sdkhjf

Fjällbrynt flyttar till Stockholm

Arla sade upp avtalet — nu väljer Foodmark att flytta all produktion till ny anläggning. 31 anställda berörs.
Livsmedelsföretaget Foodmark har beslutat att slå samman produktionen vid fabrikerna i Östersund, Norrköping, Spånga samt färdigvarulagret i Jordbro. Senast hösten 2018 kommer all tillverkning, med undantag för produktionen i Klintehamn på Gotland flyttas till en ny produktionsanläggning i Haninge utanför Stockholm. Beslutet påverkar i första hand de 31 anställda vid anläggningarna i Östersund och Norrköping.

— Beslutet om att samla produktionen är ett viktigt steg för oss för att möjliggöra fortsatt expansion för Foodmark. Med den nya fabriken kan vi öka produktionskapaciteten och optimera tillverkningen av våra produkter. För de medarbetare som påverkas av flytten gör vi vårt bästa för att hitta så bra lösningar som möjligt, säger Peter Sandgren, vd på Foodmark, i ett pressmeddelande.

Foodmark, som ägs av det norska familjeföretaget Agra, tillverkar messmör, mjukost, färdiga sallader och såser under varumärkena Fjällbrynt, Lohmanders och Rydbergs.

Planerna på att strukturera om Foodmarks verksamheter aktualiserades i november 2015, då Arla beslöt att säga upp Fjällbrynts hyreskontrakt av fabrikslokalen i Östersund

Läs också: Arla dumpar Fjällbrynt

— Satsningen i Haninge ger oss nya möjligheter att utveckla våra produkter och vår produktion, bland annat utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Att samla verksamheten kommer också att öka vår konkurrenskraft, säger Peter Sandgren.
Kommentera en artikel (1)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079