23948sdkhjf

Stort intresse för Bjuv-fabrik

"Vi för diskussioner med ett antal aktörer", säger Findus vd.
Det var den 31 mars som Findus kom med det uppseendeväckande beskedet att ägarna, brittiska Nomad Foods, beslutat att flytta produktionen vid anläggningen i Bjuv till Tyskland. Runt 450 medarbetare sägs upp.

Läs också: Findus om Bjuv-nedläggningen: Dystert

Att Findus, som håller på att flytta själva huvudkontoret till Malmö, sedan dess öppnat upp för diskussioner om att sälja anläggningen.

— Det är en stor och komplex anläggning, så det finns nog olika möjliga lösningar. Vi är öppna för att sälja hela anläggningen till en aktör eller delar av den till flera som går samman, säger Findus vd Henrik Hjalmarsson, till HD-Sydsvenskan.

Enligt Henrik Hjalmarsson förs nu diskussioner med "ett antal aktörer".

— Det finns dock inga beslut fattade och heller inga diskussioner som är inne i ett slutskede, vilket inte är så konstigt eftersom det inte hunnit gå så lång tid efter beslutet att stänga, säger Henrik Hjalmarsson, till tidningen.

Läs också: Vegafish hoppfullt trots att Findus flyttar

Findus har tidigare bedyrat att flytten till Tyskland inte innebär att bolaget slutar köpa produkter eller råvaror från Sverige.

— Vi ska fortsätta att köpa in och producera de grönsaker som bäst odlas i Sverige och där våra kunder värdesätter svenskt ursprung. Men exakt hur det ska gå till kan jag inte säga idag. Vi är mitt uppe i diskussionerna med tänkbara partners, säger Henrik Hjalmarsson till HD-Sydsvenskan.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062