23948sdkhjf

Anrikt charkuteri i konkurs – igen

Skånska köttföretaget gjorde en kort comeback innan det var dags att stänga ner igen.
På 1970-talet bildades Köttcentralen i Helsingborg, som tillverkade och sålde charkuterier. Efter att marknaden sprungit ifrån företaget, som köpte in kött från slakterier i Danmark, Tyskland och Sverige, var det dags att sätta företaget i konkurs.

Ett av de större problemen då var att verksamheten inte hade några långsiktiga avtal, utan levererade direkt på order. Oftast handlade det om kassler, vilket var företagets huvudsakliga område.

Läs också: Konkurs för Köttcentralen

– Det kan vara så att en beställare avvaktar i några veckor och sedan lägger en order på 50 ton kassler som ska ut till butikerna veckan därpå, kommenterarde konkursförvaltaren Ingmar Grönvall då, till Helsingborgs Dagblad.

Charkuteriet gick alltså i konkurs oktober 2014, men letade efter nya ägare. Det fick företaget, i mars 2015, och bytte därmed namn till Köttcentralen i Skåne AB. De nya ägarna ville fortsätta sälja griskött – gärna förädlade produkter i stora volymer, men även produkter med lite högre marginaler.

Läs också: Nya ägare i konkursdrabbat köttföretag

Företaget gjorde affärer med landets stora butikskedjor. Ica, Bergendahls, Coop och Axfood var alla kunder som köpte in stora mängder av Köttcentralens produkter till sina centrallager, för att sedan sälja på kampanj i butikerna. Men det räckte inte.

– Köttcentralen har inte lyckats nå de önskade volymerna här. Sedan har man varit duktiga på att sälja till enskilda handlare, men det ger inte samma fart i försäljningen som om man kommer in på central nivå, säger advokat och konkursförvaltare Johan Klåvus, till näringslivssajten 8 till 5.

Därför har nu företaget än en gång satts i konkurs, bara ett och ett halvt år efter nystarten. Förra gången påverkades 24 personer som arbetade på företaget, denna gång cirka ett tiotal stycken.

Läs också: Köttcentralen är återuppstånden

Konkursförvaltaren har redan tagit emot intresseanmälningar angående verksamheten, men det är ännu oklart om dessa är intresserade att ta över företaget eller bara inventarierna, eftersom Köttcentralens maskinpark är dess största tillgång

– Det är ett välskött företag med ordning och reda i papper och bokföring. Ägarna har också varit mycket samarbetsvilliga, säger Johan Klåvus till 8 till 5.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078