23948sdkhjf

Svensk Cater förlänger med storkund

Grossisten fortsätter som huvudleverantör för kraftigt växande restaurangkedja – och hjälper också till i kedjans internationell etablering.
Under fredagen tecknade Svensk Cater och restaurangkedjan Pinchos en förlängning av sitt avtal – det innebär att grossisten i minst fyra år framöver fortsatt kommer att vara huvudleverantör av mat och dryck till kedjans nu 40 restauranger runtom i landet.

– Det är i stora grepp samma avtal som vi har förlängt, med fyra plus ett år. Det är en jättefin kund att ha och de har ju växt något oerhört. Det är roligt få jobba med den som driver marknaden i dag, säger Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply.

"En av våra större kunder"
Avtalet är stort för Svensk Cater, där Patrik Torstensson beskriver Pinchos som "absolut en av våra större kunder". Sedan Pinchos första restaurang grundades för fem år sedan i Göteborg har nyöppningarna följt i en rasande fart, mycket tack vare att man öppnat konceptet för franchise. Nu finns man representerade över hela landet.

Det måste vara en favorittyp av kund för er, med tanke på att de precis som ni, finns på så många ställen i landet?

– Så är det. Med vår beskaffenhet, att vi är decentraliserade, passar vi väldigt bra ihop med Pinchos, säger Patrik Torstensson, och refererar till de 20 lager Svensk Cater har i landet.

I år har Pinchos även tagit sitt första internationella steg, genom en etablering i Norge. Senare i år, alternativt efter årskiftet, kommer restaurangkedjan också öppna i Köpenhamn. Även här ser Svensk Cater att man kan hjälpa till.

– Pinchos vill exportera sin produkt och vi har ett stort samarbete i form utav ECD. Så vi har ett kontaktnät över hela Europa, vilket passar dem också. Effekten är – både för dem och för oss – bra. De får därmed en trygghet och kan växa med oss.

Samarbete kan hjälpa vidare etablering
Den europeiska sammanslutningen som Svensk Cater är med i, som går under namnet European catering distributors (ECD), har genom anslutna grossistaktörer närvaro i tolv länder – det är genom dessa Svensk Cater kan hjälpa Pinchos med vidare etableringar och kontakter. Samtidigt har man hjälp av sitt systerföretag inför kedjans närmaste expansion.

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal.

Det förlängda avtalet med Pinchos ser Patrik Torstensson som en fingervisning på hur det ser ut i dagsläget för Svensk Cater.

– Vi har mycket förfrågningar från kedjedrivna verksamheter. Det är roligt, vi hoppas mycket på branschen och att det rullar på, säger Patrik Torstensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078