Hållbart och vegetariskt – så påverkas livsmedelsproducenterna
Trenden att äta mer vegetariskt och hållbart ökar och våra föränderliga matvanor kan även påverka livsmedelsproducenterna.
Nya trender gör att livsmedelsindustrin måste vara lyhörd och flexibel. Konsumenter som äter vegetarisk och hållbar kost vill t ex gärna ha produkter med köttliknande utseende och smak. Inte sällan vill de även minska sin miljöpåverkan i samband med valet av livsmedel. De nya trenderna glädjer säkert livsmedelsindustrin, men de kan kräva en del förändringar vid produktion och förvaring av livsmedlen.
Läs mer i vår blogg-artikel “Flexitarianer - nya mattrender ger nya utmaningar för livsmedelsindustrin”.
Air Liquide har en rad lösningar för att behålla hög kvalitet på smak och utseende. Våra ALIGAL™ livsmedelsgaser förlänger hållbarheten på olika typer av livsmedel, som färdiglagade rätter, frukt, grönsaker, kött, fågel, fisk, ost, bröd och mejeriprodukter.
Mer information?
Kontakta vår expert Mats Nilsson, Business developer och Field Sales, Food & Pharma