23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

FoodTech: Hållbara förpackningar står på menyn

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Plastförpackningar är och förblir en hållbar lösning för livsmedel. Kom förbi Superfos på FoodTech-mässan och ta del av våra nya spännande förpackningslösningar och utvecklingsprojekt.

Om du arbetar inom livsmedelsbranschen är du troligen på jakt efter hållbara livsmedelsförpackningar. Om det är något du har fått smak för ska du komma förbi Hal M, monter 9550, där du hittar Superfos, ett företag inom Berry Global. Vi är med på FoodTech-mässan från den 29 september till den 1 oktober 2020 i Messecenter Herning.

Återvinning vinner insteg
Jørgen Bitsch, General Sales Manager på Superfos, berättar varför du ska ta vägarna förbi:

”Vi på Superfos tar nu stora steg för att öka vårt utbud av hållbara förpackningslösningar till livsmedelsindustrin. Exempelvis erbjuder vi förpackningar med en ny svart masterbatch utan färgkomponenten kimrök. När våra kunder väljer den bidrar de till att reducera mängden av plast som inte kan återvinnas i avfallsströmmen.”

”Vi undersöker även en avancerad återvinningsteknik som gör det möjligt att använda 30 % återvunnet polypropylen (rPP) i livsmedelsförpackningar och som också banar väg för ökat bruk av återvunnet polyetentereftalat (rPET). Det tycker vi är rätt spännande. Vi ser fram emot att visa våra FoodTech-besökare nya förpackningslösningar som är klara att användas och några lovande testresultat inför framtida innovation”, tillägger han.

Så minskar vi plastanvändningen
Plast är ett fantastiskt, kostnadseffektivt och värdefullt förpackningsmaterial, men i dessa tider måste vi tänka om när det gäller användningen av råplast. Superfos är glada att kunna erbjuda två nya lösningar som kombinerar plast och papp – den ena är termoformad och den andra formsprutad. I båda lösningar är plastandelen extremt liten samtidigt som förpackningens styrka bevaras. Besök vår monter där vi visar provexemplar.

Viktreducering är en annan välbeprövad väg för en minskad plastanvändning. Genom åren har Superfos lyckats uppnå betydande viktreducering för flera förpackningar. Ett av de senaste resultaten är ett lock till en 1 kilos yoghurthink som blivit 20 % lättare än tidigare.

Vad är nytt?
För att göra våra förpackningslösningar ännu lättare arbetar Superfos på ett antal banbrytande processtekniker. Fram tills nu visar testresultaten att vi kan minska vikten med 20–30 %. Andra innovativa testprojekt är förpackningar till bland annat livsmedel producerade med upp till 30 % förnybara plast från nordiskt skogsbruk.

”Superfos har så mycket att erbjuda just nu och vi räknar med att se många intresserade besökare hos oss i Hal M, monter 9550. Här kan man uppdateras om senaste nytt inom hållbara plastförpackningar. Dessutom visar vi prover på klassiska, populära förpackningar som UniPak, SuperLightTM och EasySnackingTM. Vårt FoodTech-lag ser fram emot det”, säger Jørgen Bitsch.

Hygien är en högsta prioritet
Du kan vara helt säker på att det finns massor av handsprit i vår monter och självklart ska vi se till att hela tiden rengöra alla ytor med desinficerande våtservetter. Våtservetterna är förresten förpackade i en praktisk hink med pip och återförslutning. Superfos har med framgång utvecklat denna lösning som så många kunder i hotell- och restaurangbranschen samt livsmedelsindustrin har tagit så väl emot. Kom själv och titta på den!

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Sänd till en kollega

0.047