23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Ren och färsk guacamole skyddas av SuperLock®

| Medlemsnyhet | Företag Superfos

Den starka SuperLock®-bägaren från Superfos skyddar en färsk och närmast obehandlad guacamole från Avomix i Spanien. Bägaren från Superfos är anpassad för att tåla kraven som ställs olika autoklavering och pastöriseringsprocesser

Föreställ dig att du befinner dig i det frodiga landskapet söder om Malaga, där bergskedjan Sierra Nevada skapar ett perfekt mikroklimat för att odla tropisk frukt och grönt. Nu kan du kanske också föreställa dig smaken av avokadorna som växer här och att du kan få samma smakkvalitet när du njuter av en färdiglagad, ren och färsk guacamole ur en SuperLock®-bägare från Superfos, en verksamhet inom Berry Global.

En sådan smakupplevelse kan faktiskt upplevas idag tack vare det innovativa spanska företaget Avomix som förädlar tropiska frukter och grönsaker. I över 15 år har företaget gjort det till sin viktigaste uppgift att framställa äkta och enkla livsmedel. Juan Antonio, administrativ chef på Avomix, förklarar:

“På Avomix fokuserar vi på att framställa och sälja så naturliga produkter som möjligt. Vi vill gärna bidra till sunda matvanor genom våra balanserade och rena produkter. De innehåller varken tillsatser, socker eller konserveringsämnen. För att kunna leverera varorna är förpackningen vi använder, exempelvis till guacamole, helt avgörande.”

Förarbete med högtrycksbehandling
Avomix använder en särskild metod till förarbete som kallas HPP, High Pressure Processing. Det ger avokadoprodukter lång hållbarhet. HPP avaktiverar vegetativa mikroorganismer – exempelvis bakterier, jäst eller svampar som potentiellt finns i livsmedel – utan att det går ut över smak, doft eller utseende.

Naturliga produkter som förarbetas på det sättet behöver en förpackning som kan tåla det höga vattentrycket. Samtidigt ska förpackningen se tilldragande ut i kyldisken ute i detaljhandeln.

SuperLock® är en stark beskyddare som ser bra ut
Avomix valde SuperLock®-bägaren med skruvlock till sin guacamole. Förpackningslösningen är tillverkad av 100 % polypropylen som är ett återvinningsbart material. Den belgiska firman Verstraete IML står för IML-etiketterna som är utan barriärskydd, men med en särskild infärgning och lack.

“För oss är det viktigt att våra förpackningar har lika hög kvalitet som vår guacamole. Vi är mycket nöjda med SuperLock®-bägaren. Den lever helt upp till våra förväntningar. Den är stark och ser snygg ut. Och vi sätter högt värde på skruvlocket som är enkelt att sätta på bägaren igen efter öppning. Funktionen ser till att skydda guacamolen ytterligare när man ätit lite av den och den står i kylen hemma hos konsumenten,” påpekar Juan Antonio.

Ett antal väsentliga detaljer på förpackningslösningen färdigställdes i nära samarbete mellan Avomix, Superfos och Verstraete IML. Resultatet är en användarvänlig bägare som kan tåla både fukt och högt tryck och som ser snygg och inbjudande ut.

Nu behöver du bara föreställa dig att du skruvar av locket på bägaren och upplever den friska gräs- och nötaktiga smaken av Avomix avokador som odlats i den bördiga jorden under den spanska solen. Varsågod!

Medlemsnyhet

Företag
Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078