23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

För livsmedel: Plastförpackningar med återvunnet innehåll

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Nu kan livsmedelsproducenter dra nytta av plastförpackningar med livsmedelskvalitet från Superfos. Förpackningen är tillverkad med innehåll av återvunnen plast som är ISCC PLUS-certifierad.

Nu kan livsmedelsproducenter som stöder en cirkulär ekonomi bidra ännu mer i samarbete med Superfos, ett företag inom Berry Global. Plastförpackningsföretaget erbjuder nämligen livsmedelsgodkända förpackningslösningar av polypropen som tillverkas med ISCC-certifierat återvunnet innehåll.

ISCC PLUS-certifiering ger trygghet
Den oberoende tredjepartscertifieringen ISCC (International Sustainability and Carbon Certification) ger trygghet i förhållande till den faktiska användningen av cirkulära polymerer. Man har inte kompromissat på förpackningskvaliteten heller. Nästan en tredjedel av Berry Superfos fabriker är redan ISCC PLUS-certifierade och fler är på god väg att bli det.

Søren Marcussen är regionchef för Superfos nordiska region. Han är mycket nöjd med att kunna presentera detta spännande förpackningsalternativ, som tillverkats från återvunnet material genom avancerad återvinning:

”Genom att välja förpackningar med återvunnet innehåll hjälper man till att minska mängden av plast som går till deponering. Plast är ett väldigt allsidigt material och har många fördelar, så istället för att undvika det bör vi välja ett hållbart tillvägagångssätt och använda oss av ’Reduce, Reuse and Recycle’. Det är precis vad vi gör och jag är glad att kunna betona att det är en riktig lösning här och nu. På Superfos arbetar vi redan med specifika projekt tillsammans med kunder och det går riktigt bra.”

Avancerad återvinning är cirkulär
Avancerad återvinning är ett konkret exempel på cirkulär ekonomi och just nu är pyrolys den mest använda formen. I pyrolysen värms plasten upp utan syre, vilket innebär att den bryts ned till ett kemiskt råmaterial som kan användas för att producera återvunnen polypropen och polyeten i en kvalitet som motsvarar nytt råmaterial, vilket sedan används i tillverkningen av nya plastförpackningslösningar. Ett annat plus är att förpackningar som tillverkats med avancerat återvunnet material också kan återvinnas. På så sätt sluts cirkeln.

Återvunnet material stärker hållbarhetsprofilen
Återvunnen plast är en värdefull resurs i en cirkulär ekonomi och kan potentiellt lyfta livsmedelsföretagens hållbarhetsprofil. Genom att välja återvunnet material hjälper man till att minska mängden av fossilt material som annars skulle behövas för att producera råmaterialet för plasten.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Sänd till en kollega

0.078