23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

MasterFinish för förstklassiga betongytor

Master Builders Solutions biobaserade MasterFinish-serie visar förstklassiga betongytor och betydande kostnadsminskningar. Kunders eniga lovord övertygade elementtillverkaren IDEAL Beton att övergå till MasterFinish-produkter i samtliga processer.

Det är omöjligt att tillverka betongelement utan lämpliga rengörings- och släppmedel för att hålla formarna rena och för att göra det enklare att avlägsna dem. IDEAL Beton, en producent av förgjutna betongelement i Montabaur i Tyskland, har testat Master Builders Solutions biobaserade MasterFinish-serie. Resultaten visar förstklassiga betongytor och en betydande kostnadsminskning tack vare miljövänliga produkter.

”Inom produktionen av förgjutna produkter är det av största vikt att välja rätt rengöringsmedel till formarna”, betonar Sascha Ströder, managing director på IDEAL Beton,  specialister inom vägg- och takelement. ”Rengöringsprestandan har en avgörande påverkan på kvaliteten på det färdiga betongelementet. Och här är MasterFinish CLN 689 precis den produkt vi har letat efter.” Utöver produktens höga rengöringsprestanda var dess miljövänlighet och hållbarhet även av stor betydelse för IDEAL Betons beslut att använda produkter ur MasterFinish-serien, liksom såklart den omedelbart synliga positiva effekten på betongelementens kvalitet:

”Beslutet att gå över till en kombination av MasterFinish-produkter för alla våra produktionsprocesser blev slutgiltigt när våra kunder ständigt kommenterade hur felfria och fria från rost våra betongelement var”, berättar Ströder.

Perfekta ytor
Betongrester eller spår av rost eller andra material på formarna kan få påtagliga negativa effekter på det färdiga betongelementets utseende och detaljnoggrannhet, och i värsta fall kan elementen behöva kasseras och göras om. MasterFinish CLN 689 kan bidra med mycket för att förhindra allt detta:  ”Rengöringsmedlet lämnar ett mikroskikt på formens yta, som inte bara fungerar som effektivt rostskydd på stålformar utan även underlättar enkel borttagning av alla spår av cement, rost och expanderad polystyren”, förklarar Cengizhan Zor, application engineer för förgjutna betongelement i Tyskland, Österrike och Schweiz på Master Builders Solutions. ”Dessutom är rengöringsmedlet även den perfekta grunden för formsläppmedlet och garanterar att man inte får några obehagliga överraskningar när formarna tas av.”

MasterFinish CLN 689 är tillverkad av 98 % förnybara råmaterial och har knappt någon lukt, är enkel att använda och lätt nedbrytbar. Dessutom ökar den effekten av MasterFinish-släppmedlen. ”I kombinationen av MasterFinish rengöringsmedel och släppmedel har vi hittat en lösning som är undantagen från märkning och gör det möjligt för oss att infria våra höga krav på betongkvalitet och miljövänlighet”, säger Sascha Ströder. ”Dessutom har lösningen gjort att vi har kunnat minska våra kostnader rejält. Rengöringskostnaderna har minskat med ungefär 30 %, och formarnas livslängd har ökat med omkring 50 %.”

MasterFinish från Master Builders Solutions
MasterFinish-serien omfattar bland annat biobaserade formrengöringsmedel, släppmedel, formvaxer och produkter för skötsel och underhåll av utrustning. På betongelementfabriker gör MasterFinish det möjligt att snabbare och enklare avlägsna formarna samtidigt som det förhindrar rostbildning på formarnas ytor, vilket  synbart förbättrar kvaliteten på betongelementen. Vid användning av färdigblandad betong underlättar MasterFinish rengöringen och underhållet av blandningsutrustning, maskiner och betongfordon ordentligt och bidrar på så sätt till att bevara värdefulla tillgångar.

Läs mer om MasterFinish här

Master Builders Solutions Sverige AB
Metallvägen 42
195 72 Rosersberg
Sigtuna kommun
Sverige
VAT nummer: SE559240322301

Sänd till en kollega

0.032