23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Sked-i-lock blir ”bambufierad”

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

En ny sked gjord av bambu ersätter engångsskedar av PP i on-the-go-förpackningar från Berry Superfos. Den nya innovativa skeden är i två delar och passar därmed precis till lockets storlek.

Frukost på väg till jobbet, ett energigivande mellanmål på eftermiddagen eller något gott före träningen – enkla måltider på språng eller där hemma blir mer och mer populära och bra förpackningslösningar bidrar till denna utveckling.

Berry Superfos är bland de förpackningslösningar som har gjort on-the-go-förpackningar till en specialitet – bl.a. genom att utveckla aptitliga lösningar med en sked i locket.

Nu kommer det nyheter på den fronten. Berry Superfos kommer framöver att använda bambu för att tillverka sina praktiska skedar i förpackningslösningar till snabb ”snacking” istället för PP (polypropen). Søren Marcussen, regionaldirektör för RPC Superfos, region Nordic säger:

”Den nya tvådelade bambuskeden är ett resultat av en god utvecklingsprocess och vi är glada över att kunna introducera den som ersättning till vår vikbara PP-sked i locket. Användaren sätter själv samman de två bambubitarna till en stark och slät sked. Skeden är också ett exempel på hur vi arbetar med innovativa materialval och användarvänlig design. Dessutom är skeden godkänd enligt det nya EU-direktivet om engångsplast som börjar gälla från juli 2021.”

Slitstark och bekväm
Bambuskeden är anpassad till Berry Superfos Ø75- och Ø95-lock som matchar de flesta av företagets runda bägare, som CombiRound, SuperLight, och en rad andra av företagets on-the-go-produktkombinationer.

Den tvådelade skeden, som sitter under en självhäftande etikett i locket, är enkel att sätta ihop. Den når ända ner till botten av koppen och samtidigt gör den starka konstruktionen den perfekt att röra om i t.ex. kvarg eller yoghurt. Bambu är ett slitstarkt material med en naturligt slät yta som gör skedarna både behagliga och bekväma att använda medan man tar sig ett snabbt mellanmål.

Uppfyller EU:s SUP-direktiv (Single Use Plastic)
EU:s nya SUP-direktiv för att reducera mängden engångsförpackningar och engångsbestick av plast börjar gälla från den 1 juli. Berry Superfos skedar av bambu uppfyller lagstiftningen fullt ut i hela EU.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063