23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Populär emballagelösning lanseras med återanvänt material

| Medlemsnyhet | Företag Berry Superfos

Berry Superfos presenterar nyheten att det går att återanvända PCR-innehåll (post-consumer recycled material) i en rad av deras bästsäljande förpackningslösningar för icke-livsmedelsprodukter.

Berry Superfos lanserar nu flera av sina befintliga och vanligaste serier av industriella förpackningslösningar i versioner som innehåller 50 % PCR (post-consumer recycled material) som standard. PCR är återanvänt material som kommer från avfallsströmmar från t.ex. hushållsavfall.

Förpackningarna är samtidigt en monomateriallösning, vilket betyder att hinkarna tillverkas av endast ett material – i detta fall polypropen (PP).

”Företag som väljer en förpackningslösning som innehåller PCR till sina produkter bidrar till utvecklingen av ​den cirkulära ekonomin. Detta sparar jungfruligt material, och efter användning är förpackningen avsedd att ingå i återanvändningsströmmen för PP igen. Och det är ju tydligt något som många konsumenter tycker är viktigt idag”, säger Hanne Bloch, regiondirektör för Berry Superfos nordiska region.

Innovation för att främja cirkulär utveckling

Möjligheten till ​50 % PCR gäller för följande av Berry Superfos produktserier: SuperCube® Rectangular, SuperLift®, SuperLift® Extra, Hobbock och Paintainer®. Alla är slitstarka, platsbesparande och användarvänliga förpackningslösningar för icke-livsmedelsprodukter både till marknaden, företag emellan och till konsumenter.

”Utvecklingen av ​​50 % PCR-möjligheten för våra populäraste serier är en del av Berry Superfos fokus på innovation och utveckling mot en mer cirkulär ekonomi. Faktisk har vi i mer än ett årtionde utvecklat och producerat skräddarsydda förpackningslösningar med PCR-innehåll till olika användningsområden, såsom färg, ytbeläggningar, byggmaterial, vägsalt, gödsel och andra icke-livsmedelsprodukter. Vi är glada över att ett växande antal av våra kunder visar intresse för att byta till förpackningar med PCR-innehåll, så att vi också kan erbjuda PCR-innehåll som standard”, säger Hanne Bloch.

Fortfarande samma välkända kvalitet

Alla hinkar med PCR-innehåll har den välkända höga kvaliteten och användarvänligheten som andra Berry Superfos-lösningar har, bl.a. att de ger fördelar i kundernas marknadsföring, produktion, transport och förvaring. De kan till exempel dekoreras med In-Mould Labelling. Och väljer man den nya lösningen med PCR, kan man i informationen på förpackningen informera slutanvändaren om att förpackningen innehåller återanvänt material.

Medlemsnyhet

Företag
Berry Superfos

Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
Berry Superfos

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.063