23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ny design och en effektiv ljusbarriär håller smöret fräscht

En serie norska smörprodukter kommer att återlanseras i en nyutvecklad tunnväggig plastförpackning från RPC Superfos. Förpackningslösningen innebär en skräddarsydd design och en ljusbarriär som förlänger hållbarheten och produktkvaliteten.

Samma goda produkt i en ny, läcker förpackning. Det var önskemålet från ett norskt mejeri till förpackningstillverkaren RPC Superfos, resultatet blev en plastförpackning anpassad till smörprodukter, tillverkad av tunnväggig PP (TWP) med ljusbarriär.

TWP kombinerat med ljusbarriär
Smörprodukterna i den nya förpackningen har nu nått butikerna och tack vare en ljusbarriär har både hållbarheten och produktens kvalitet förbättrats. När smörprodukter utsätts för ljus kan det uppstå reaktioner som går ut över smak och vitamininnehåll. Därför är en effektiv och skyddande ljusbarriär en viktig del av förpackningen.

Det valda materialet är en tunnväggig polypropylen. Det ger en stark och stabil förpackning med mycket låg vikt. Trots den tunna strukturen står förpackningen stabilt i fyllningslinjen, på butikshyllan och hemma hos konsumenten.

”Vår tekniska lösning på ljusbarriär och förpackningens unika design lever upp till den norska mejeriproducentens höga krav”, säger Per Sollenby, försäljningsdirektör vid RPC Superfos Region Nordic.

Den tidigare använda förpackningen var en kombipack lösning som bestod av papper och folie. Den nya bägaren består av enbart ett material, vilket gör den enklare att återanvända.

Ny snygg design
Den nya specialdesignade förpackningen inkluderar en liten öppnings flik som liknar en droppe. Denna har två funktioner: Den gör att förbrukaren intuitivt vet var paketet ska öppnas och den ger förpackningen en särpräglad karaktär som gör den enkel att känna igen på butikshyllorna.

TWP förpackningslösningar tillverkas i Mullsjö i Sverige av RPC Superfos Region Nordic som har helautomatiserade produktionslinjer, utrustade med inspektionssystem och automatisk förpackning.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047