23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Uppdaterad förpackning till god, gammaldags surdeg

Ju äldre en surdeg är, desto bättre blir brödet. Tack vare den rätta förpackningen kan brödfantaster nu hoppa över flera års förberedelser och köpa färdig surdeg i sin livsmedelsaffär.

I stort sett överallt i Sverige kan man hitta surdeg i livsmedelsbutikernas kyldiskar. Den säljs i en SuperLock-bägare från RPC Superfos som är speciellt lämpad för att säkerställa att produkten håller sig färsk länge. Den färska, flytande surdegen tillverkas av det svenska företaget KåKå som har specialiserat sig på produkter till bagerier men också har ett produktsortiment som vänder sig direkt till konsumenterna.

Bägare nästan helt utan syregenomträngning
Med surdeg kan man baka eget bröd som smakar gott och har ett segt inkråm. När det handlar om surdeg är det så att ju äldre den är, desto bättre smakar brödet. Vissa brödfantaster föredrar att sätta sin egen surdeg, andra vill helst slippa besväret och väntetiden och väljer att köpa en färdig surdeg som de kan lita på förpackad i en plastbägare från RPC Superfos. Den flytande surdegen från KåKå har blivit alltmer populär för att den ger brödet en god smak och är enkel att använda.

KåKå har outsourcat fyllningen av surdegen i SuperLock-bägaren till sin produktionspartner Trensums i Sverige. Styrelseordförande och en av huvudägarna till Trensums, Stefan Hamrin, säger:

”SuperLock har samma barriärskydd som glas och är därför den perfekta förpackningen till surdeg. Bägaren har en mycket låg syregenomträngningsgrad och ger samtidigt logistiska fördelar eftersom den har låg vikt och är enkel att stapla.”

In-Mould Labelling ger den perfekta looken
Stefan Hamrin betonar att SuperLock-bägaren även ser bra ut på hyllorna i butiken. KåKå:s surdeg finns i två varianter med varsin utformning, en till råg och en till vete. Båda har en vikt på 150 gram och etiketterna har tagits fram med In-Mould Labelling.

”Med In-Mould Labelling blir resultatet mycket bättre än med en vanlig etikett. Det betyder att KåKå kan använda bägaren för att kommunicera med kunderna och till exempel använda ytan för att dela med sig av fina brödrecept”, förklarar Stefan Hamrin.

Trensums är produktionspartner till flera världsomspännande livsmedelsproducenter och fyller SuperLock-bägare med olika typer av livsmedel som dippor, såser och marmelader.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.032