23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Speciallösning för ost: liten, hög och smäcker

En ny, liten förpackning är inkörsporten till att sälja block med färskost i Danmark och Finland under varumärket Taverna. Förpackningen är specialkonstruerad av RPC Superfos, men trots att den är liten har den en stor yta för varumärkesvisning.

En liten förpackning behöver inte automatiskt innebära en liten yta för visuell kommunikation med kunderna – allt beror på form, konstruktion och design. Dessa positiva erfarenheter gjorde det danska mejeriföretaget NORDEX FOOD med hjälp av en specialtillverkad lösning från RPC Superfos Region Nordic.
NORDEX FOOD är specialist på färskost och har en betydande export till Europa, Mellanöstern och en handfull övriga utländska marknader. Mejeriföretaget ville komplettera sitt produktutbud på den nordiska marknaden med block av färskost i Taverna-sortimentet som skulle säljas i en normbrytande förpackning som gav mervärde.

Liten förpackning med stor visuell effekt
NORDEX FOOD bjöd in ett antal leverantörer att lämna in förpackningsförslag. En av förutsättningarna var att trots att förpackningen bara skulle rymma 200 gram skulle den ändå ha en visuell genomslagskraft på butikshyllorna.
”RPC Superfos kom med en speciallösning som var mitt i prick och överensstämde helt med våra tankegångar. Den eleganta formen var något alldeles nytt i ostkategorin och trots den relativt sett lilla mängden ost har förpackningen en stor yta som ger en fantastisk genomslagskraft. Den är liten, hög och smäcker”, säger Commercial Development Manager Martin Pedersen från NORDEX FOOD och fortsätter:
”Vi ville ha en liten behållare med en ny och annorlunda visuell profil. Samtidigt ville vi att förpackningsytan skulle vara så stor att vi kunde nå konsumenterna från butikshyllan genom en tydlig visuell kommunikation.”
RPC Superfos Region Nordic levererade en förpackningsdesign som påminde lite om en flaska, vilket gav en större yta för dekoration och varumärkning. Förpackningen är enkel att öppna och stänga tack vare den lilla fliken på korken. Till och med personer med artrit och värk i händerna kan hantera den utan problem. Nu kan tvåhundragramsosten i Taverna-serien köpas på de större stormarknaderna i Danmark och Finland.

Ett pragmatiskt synsätt
Martin Pedersen beskriver samarbetet med RPC Superfos som felfritt. Han uppskattar det pragmatiska synsättet på uppdragsbeskrivningen och lösningen från RPC Superfos.
”Samarbetet kring den specialgjorda lösningen fungerade utmärkt. RPC Superfos hade många bra förslag och vi är nöjda med slutresultatet.”
NORDEX FOOD tog hem en guldmedalj vid 2012 års ost-VM – Cheese Contest World Championship – i USA med en getost från Taverna-serien – förpackad i specialförpackningen från RPC Superfos Region Nordic. Grattis!

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.048