23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Expertpanel ger WorldStar-pris till RPC Superfos

Skräddarsydd förpackningslösning med syrebarriär tilldelas WorldStar-priset efter att ha mottagit en Scanstar-utmärkelse. RPC Superfos har utvecklat förpackningen för Bornholms, så att fisk och skaldjur får en hållbarhet på två år i rumstemperatur.

RPC Superfos tilldelas WorldStar-priset för en skräddarsydd förpackningslösning av polypropylen med syrebarriär. Det beslutade nyligen en jury bestående av internationella experter. Förpackningen har utvecklats för Bornholms, kända för sina fisk- och skaldjurskonserver, men den kan anpassas och användas till andra typer av livsmedel som kräver lufttäta förpackningar.

En specifik lösning

Alla domarna i expertpanelen var eniga om att den skräddarsydda förpackningslösningen med syrebarriär är bättre än andra i samma kategori och för samma marknad. När förpackningen jämfördes med andra i samma klass bedömdes den dessutom som bättre med avseende på utförande och innovation.

RPC Superfos har utvecklat en serie med fyra typer av plastförpackningar med den nya syrebarriärlösningen. Den nya förpackningen ersätter metallburkar i en mer omfattande konverteringsprocess som genomförs på Bornholms.

Två års hållbarhet vid rumstemperatur
Den prisbelönta förpackningens särskilda egenskap är den unika syrebarriären som har utvecklats genom att kombinera flera metoder, som ger lång hållbarhetstid. Faktum är att utvalda fisk- och skaldjursprodukter kan uppnå en hållbarhet på två år i den här förpackningen vid rumstemperatur.

Försäljnings- och marknadsföringschefen Søren Marcussen från RPC Superfos är väldigt glad och stolt över det erkännande som nu kommer från World Packaging Organisation, som delar ut priset:
"Att få ta emot en WorldStar är en ordentlig klapp på axeln och en fantastisk händelse. Priset stöder vår starka position inom innovativa förpackningar och produktdesign, som verkligen ger hela livsmedelsbranschen ett konkret alternativ till de traditionella förpackningsmaterialen."

Tre metoder i en
I grund och botten är den unika syrebarriären resultatet av att kombinera tre metoder, där den ena är att använda råvaror som är godkända för höga temperaturer, varmfyllning och autoklavering. Härtill kommer inbäddade barriäretiketter som täcker hela förpackningen, och i mitten av förpackningen finns det slutligen ännu mer barriärmaterial som kan bäddas in tack vare en särskild patentsökt tvåkomponents sandwichkonstruktion. De här tre parametrarna kan anpassas så att de passar för den typ av livsmedel som förpackningen ska fyllas med och för den efterbehandling som den aktuella livsmedelsprodukten behöver genomgå.

Från Scanstar till WorldStar
Det kända och prestigefyllda WorldStar-priset tilldelas endast de förpackningsprojekt som först har fått en utmärkelse i nationella eller regionala tävlingar. Den skräddarsydda syrebarriärlösningen för fisk och skaldjur vann en Scanstar-utmärkelse (Danmark, Norge, Sverige och Finland) i september 2013.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047