23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Skräddarsydd salamiförpackning får ScanStar-pris

En kundanpassad version av RPC Superfos SuperLock®-bägare för skivad salami har tilldelats en ScanStar 2014. Juryn framhäver plastförpackningens användarvänliga skruvlock, bordsförpackningens eleganta utseende och den effektiva syrebarriären.

Skivad salami måste inte nödvändigtvis säljas i den kända platta påläggsförpackningen. Skivat pålägg kan nu även nå slutanvändarna i en formsprutad plastbägare. Det är den här lösningen som Grilstad, en norsk tillverkare av skivad salami, använder i Norge tack vare en skräddarsydd version av SuperLock®-bägaren från RPC Superfos. Förpackningen har nyligen tilldelats en ScanStar 2014 på FoodTech-mässan i Herning.

Skruvlocket är en serveringstallrik
Grilstad använder bägaren till antingen 120 g eller 150 g skivad salami. Enkelt, men både smart och originellt fungerar bägarens lock som botten och förvandlas på så sätt till en liten serveringstallrik som kan dukas fram på bordet.

Jury framhäver det höga konsumentvärdet
ScanStar-juryn ger följande skäl för tilldelningen av priset:
"Känd lösning av typen "ostkupa", men nu i en ny tappning som tydligt utmärker sig på påläggshyllan. Konsumentvänlig med en riktigt bra låsmekanism med tydlig klick-indikation som är betryggande för konsumenten. Förpackningen är elegant och pryder sin plats på matbordet och har ett lika effektivt barriärskydd mot syregenomträngning som en konserv. En genomtänkt livsmedelsförpackning med högt konsumentvärde."

Tre egenskaper i en lösning
Terje Sørnes, utvecklingschef på Grilstad, är mycket glad över priset och säger:
"Vi är glada att få erkännande genom ett ScanStar 2014. Vi är mycket nöjda med vårt beslut att använda SuperLock®-bägaren och lyckligtvis tycker även slutanvändarna om den. Efter att ha övervägt andra möjligheter valde vi SuperLock® -bägaren eftersom den är den enda förpackningslösningen på marknaden som erbjuder tre attraktiva egenskaper på en gång: En syrebarriär, dekoration med In-Mould Labelling-teknik och ett skruvlock som kan skruvas på och av. "

Två ScanStar-priser under 2014
RPC Superfos har även tilldelats en ScanStar 2014 för förpackningslösningen HalfMoonTM som reklamgåva för katt- och hundfoder. Det är första gången som RPC Superfos har mottagit två ScanStar-priser på en gång.

Se förpackningen på FoodTech
Den officiella ceremonin för ScanStar 2014 äger rum i samband med FoodTech-mässan i Herning där både SuperLock® och HalfMoonTM ställs ut i Hall L tillsammans med de andra ScanStar-vinnarna fram till och med den 30 oktober 2014. De båda prisbelönade förpackningslösningarna från RPC Superfos nomineras nu till en WorldStar 2014.

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.031