23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Ikoniska förpackningar til aioli nu med återvunnen plast

Choví Group har ändrat materialsammansättningen i sin ikoniska Allioli förpackning, som har utvecklats tillsammans med Berry Superfos. Nu innehåller förpackningen bara 25% återvunnen plast - tack vare avancerad materialteknologi.

Som ett bra exempel på cirkulär utveckling har den spanska livsmedelsproducenten Choví Group gjort om sin välkända burk till Allioli vitlöksmajonnäs (aioli) till en ny sammansättning av plastmaterial.

Burken produceras av Berry Superfos och sticker ut markant på butikshyllorna med sin solgula färg och särskilda form och innehåller nu 25 % återvunnen polypropen (PP) av samma kvalitet som jungfruplast. Dessutom är hela burken gjord av PP och därmed lätt att återanvända.

Det har först på senare tid blivit möjligt att producera livsmedelsförpackningar av polypropen av delvis återvunna material. Detta genombrott för livsmedelsindustrin är tack vare en ny avancerad pyrolysteknologi som öppnar upp för att omvandla avfallsströmmar som inte kan gå till annan användning, till plast av jungfru-kvalitet.

Hållbarhetscertifiering krävs
Ändringen i materialsammansättningen av den formsprutade burken är ett samarbete mellan Choví Group och Berry Superfos medan den återvunna polypropenen levereras av företaget Repsol.

Alla tre företag har en ISCC Plus-certifiering (International Sustainability & Carbon Certification) som krävs för att kunna använda återvunna material till livsmedelsförpackningar. Denna certifiering ger trovärdig information om användning av cirkulära material samt spårbarhet i hela leveranskedjan.

David Moya, Industrial Director på Choví säger:

“Processen med att vidareutveckla vår ikoniska Allioli så att den innehåller återvunnet material har varit lång, men också berikande – och resultatet är enastående. Det har varit möjligt tack vara vår allians med Berry Superfos som har varit en perfekt reseledare för oss i detta banbrytande projekt om att öka hållbarheten på Allioli-förpackningarna.”

Goda resultat i partnerskap
Choví Group och Berry Superfos har varit partner i mer än 25 år och strävan efter att vidareutveckla Choví Groups förpackningslösningar kommer att fortsätta i flera år framöver.

Ignacio Igea, Säljchef på Berry Superfos, Iberia, säger:

“Vårt partnerskap med Choví är ett exempel på det slags förhållande som vi på Berry Superfos strävar efter att etablera med alla våra kunder. Det innebär att vi är innovativa och levererar toppmodern teknologi, dedikerad i all vår service och med ett stort engagemang för att främja en hållbar utveckling.”

Berry Superfos
Spotorno Allé 8
2630 Taastrup
Danmark
VAT nummer: DK43239511

Kontaktperson

UVN
Ulla Vennervald Nielsen
EA & HR Operations Excellence Manager
+45 59111151 ullavennervald@berryglobal.com

Sänd till en kollega

0.047