23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Tacka bonden för alla fina livsmedel!

Vem är det som ser till att det finns mat på bordet? Någon har någonstans sett till att just du kan tillaga och äta kött, potatis, grönsaker och bröd. Hur ofta tänker du på vem det är och hur maten har hamnat på ditt bord? Känner du en bonde är idag en bra dag att ringa och säg tack för alla fina livsmedel som produceras, känner du ingen bonde kan du säga tack genom att fortsätta köpa svenska livsmedel.

Tacka bönderna för att dom producerar livsviktiga, hållbara, hälsosamma och smakrika livsmedel till oss! 7 dagar i veckan och 365 dagar om året tar bonden ansvarsfullt, professionellt och engagerat hand om marker och djur. 

Svenska bönder håller landsbygden levande och djuren upprätthåller Sveriges rika biologiska mångfald. I Sverige är det just de betande djuren som ser till att vi har våra hagmarker och därmed våra vackra öppna landskap. Utan våra bönder som driver jordbruk finns inga betande djur som upprätthåller en rik biologisk mångfald och öppet landskap.

Djuruppfödning i Sverige producerar kött som har lägre klimatpåverkan jämfört med det globala genomsnittet och omställningen till förnybar energi pågår hela tiden. Idag har många lador solceller på taket och biogasproduktion finns på många gårdar.  

Sverige har också en av världens mest omfattande djurskyddslagar. Svenska djur är friskare än djuren i många andra länder där vi importerar kött ifrån. Att svensk djurproduktion har lägst antibiotikaanvändning i EU, visar att djuren är friska och mår bra. 

Visste du att svenska bönder gör allt detta och mycket mer? Säg tack till bonden genom att fortsätta välja svenska livsmedel!

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.047