23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

6 anledningar att välja svenskt kött

Spelar det någon roll vilket kött man köper? Absolut! Och visst är det skillnad på kött och kött!

 

6 anledningar att välja svenskt kött:

  1. Vårt beredskapslager vid krig och kris. För att vi ska ha tillgång till mat i kristider behöver vi se till att vi har aktiva lantbruk och aktiva livsmedelsföretag i säkra tider – vi måste säkra den svenska maten!
  2. Ett djurskydd i världsklass där den svenska djurskyddslagen utgår ifrån att djuren ska ha möjlighet att bete sig så naturligt som möjligt.
  3. Lägst användning av antibiotika inom EU. Ett ambitiöst djurskydd gör att djuren är friska. Att vi har friska djur gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU.
  4. Ett näringsrikt och säkert livsmedel. Svenskt kött är tryggt och säkert. Det är också ett av de mest näringstäta livsmedel som finns!
  5. Ökad biologisk mångfald och lägre klimatpåverkan. De betande djuren bidrar till biologisk mångfald. Svenskt kött har lägre klimatpåverkan än det globala genomsnittet.
  6. En cirkulär och mer hållbar matproduktion. Djuren kan äta det vi själva inte kan eller vill äta, som exempelvis gräs, restprodukter från livsmedelstillverkningen och spannmål av lägre kvalité.

Svenska livsmedelsproducenter och livsmedelsföretag bidrar också till arbetstillfällen, skatteintäkter, levande landsbygd och ett levande näringsliv.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.047