All världens mat – svenska råvaror
Har du tänkt på att det går att kombinera alla världens smaker med de bästa råvarorna från Sverige? Oavsett om din restaurang serverar hamburgare, vietnamesisk mat, husmanskost eller fransk bistromat – välj svenskt kött till din meny.
Spelar det någon roll var köttet kommer från? Absolut! Och visst är det skillnad på kött och kött. Det finns många fördelar med att välja det svenska köttet.
Svenska djurskyddslagen är en av världens mest ambitiösa, djuren är friska vilket gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU. Djurproduktionen i Sverige är också viktig för att vi ska nå flera av våra hållbarhetsmål. Svenskt kött ger ökad biologisk mångfald, öppna landskap, en levande landsbygd, arbetstillfällen och har lägre klimatpåverkan än köttet globalt. Sverige är också ett avlångt land med bra förutsättningar för djurhållning i hela landet, där det inte alltid går att odla andra grödor.
Det finns alltså många fördelar med att välja det svenska köttet oavsett vilken typ av mat du lagar.