23948sdkhjf

Semper ansluter sig till Lantmännens gröna initiativ

Semper och Lantmännen går ihop för att främja ett mer hållbart jordbruk i Sverige.

Barnmatstillverkaren Semper ansluter sig till Lantmännens Klimat & Natur-initiativ. Det är ett program som vidtar åtgärder och använder sig utav odlingsmetoder på gårdsnivå som minskar klimatpåverkan och ska gynna den biologiska mångfalden. Bland annat ska det vid odling av råg, havre och vete som ska levereras till Semper enbart användas fossilfria bränslen och fossilfritt mineralgödsel.

– Vi tillagar mat till framtidens viktigaste finsmakare, våra barn. Efter vårt långa samarbete med Lantmännen har vi nu valt att ansluta oss till Klimat & Natur för att tillsammans minska vår klimatpåverkan och bidra till ett mer hållbart jordbruk, säger Jim Frandsen, vd på Semper.

Genom kontraktsodling via initiativet garanterar Lantmännen avsättning för skörden samtidigt som lantbrukaren får ersättning för sina åtgärder. Företag som ansluter sig till Klimat & Natur är med och skänker incitament för fler lantbrukare att ställa om med andra ord.

– Vi är väldigt glada för att Semper ansluter sig till programmet. Klimat och Natur är vårt verktyg där vi agerar för att driva omställningen till en klimatneutral livsmedelskedja. Partnerskap som det vi har med Semper är avgörande för att vi och våra kunder ska kunna erbjuda hållbara produkter och nå våra klimat- och hållbarhetsmål, säger Karolina Valdemarsson, landschef för Sverige på Lantmännen Cerealia.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112