23948sdkhjf

Marknaden för förtjockningsmedel väntas växa med över 100 miljarder

Förtjockningsmedel väntas växa rejält kommande år.

Enligt en ny rapport från konsult- och marknadsundersökningsbolaget Future Market Insight väntas en rejäl tillväxt på marknaden för förtjockningsmedel de närmaste 10 åren. Marknaden som omsatte runt 150 miljarder svenska kronor i fjol väntas växa till 255 miljarder kronor fram till 2032.

Förtjockningsmedel används omfattande i livsmedels- och dryckesindustrin. Det är vanligtvis en komponent som lignin, pektin eller agar agar, som tillsätts för att höja viskositeten, det vill säga tjockheten, i produkter som såser eller puddingar. Ofta används medlen tillsammans med andra produkter som gelatin, ägg och majsstärkelse. 

Efterfrågan på förtjockningsmedel har ökat i och med hälsotrenden samt ett ökat sug på färdigrätter och proteinrika produkter, enligt Future Market Insight. Även den ökade efterfrågan om alkoholfria drycker väntas accelerera utvecklingen. 

2020 utgjorde bakverk och liknande sötsaker ungefär 25 procent av marknaden för förtjockningsmedel. Även inom det området väntas en fortsatt stark tillväxt. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.086