23948sdkhjf

Lantmännen levererar rekordutdelning

Lantmännens resultat för 2022 möjliggör en rekordutdelning till medlemmarna.

På Lantmännens föreningsstämma som hälls under onsdagen klubbades en utdelning till medlemmarna på totalt 1 080 miljoner kronor.

– Det är mycket glädjande att styrelsen ännu en gång kan föreslå en rekordutdelning till våra medlemmar. De stora kostnadsökningarna på insatsvaror, energi och transporter har inneburit och innebär även framöver stora utmaningar och affärsrisker för svenska lantbrukare. Lantmännens utdelning är ett viktigt bidrag för att trygga ett lönsamt och hållbart svenskt lantbruk och svensk livsmedelsförsörjning. Jag vill rikta ett stort tack till alla medlemmar och medarbetare som bidragit till det starka resultatet som gjort utdelningen möjlig, säger Lantmännens styrelseordförande Per Lindahl.

Under 2022 landade resultatet efter justeringar på 2 536 miljoner kronor vilket innebär att runt 40 procent delas ut. Resultatet förbättrades med över 300 miljoner jämfört med 2021, något bolaget tillskriver bland annat att affärsområdena energi och Swecon levererat sina högsta resultat någonsin.

– Vi befinner oss i en god position och kommer att fortsätta investera i hela värdekedjan från jord till bord och utvecklingen av ett livskraftigt svenskt lantbruk och en robust svensk livsmedelsförsörjning, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078