23948sdkhjf

Foodtechbolag tar in 40 miljoner – Axel Johnson och Paulig investerar

En teknikuppstickare som vill hjälpa livsmedelsbolag att reducera deras klimatpåverkan attraherar tunga investerare.

Det svenska teknikbolaget Improvin', som har en AI-lösning som ska förenkla för livsmedelsföretag att mäta och reducera sina klimatutsläpp samt minska påverkan på den biologiska mångfalden, har tagit in 40 miljoner kronor i en finansieringsrunda. 

Investeringsrundan leddes av fonden Pale Blue Dot och amerikanska Dynamo Ventures. Axel Johnsons plattform för investeringar i tidiga foodtech start-ups, Foodbridge, samt livsmedelskoncernen Pauligs riskkapitalgren PINC var också med på ett hörn.

– Improvin's plattform gör en komplex uppgift mycket enklare genom automatiska satellitdata och användarvänliga gränssnitt. Det är den perfekta utgångspunkten för att arbeta med att minska sin miljömässiga påverkan. Vi har testat plattformen med några av våra veteleverantörer och Improvin’ är den bästa plattformen de har stött på, vilket vi också ser i en kraftigt växande efterfrågan av företagets tjänster. Det och ett fantastiskt team med rötter från lantbruket är varför vi investerade, säger Marika King, chef för PINC.

Kapitalet ska bland annat användas för att expandera runt om i Europa, uppger Improvin'.

– Vi stödjer livsmedelsindustrin i deras ambitioner om att bli mer hållbara genom att erbjuda en plattform som effektivt hanterar det tunga arbetet med att mäta, rapportera och därmed minska utsläppen i företagens värdekedjor, samt förbättra den biologiska mångfalden. Vi ser verkligen fram emot att ta del av PINC:s branschkunskap. Investeringen kommer att driva vår expansion i Europa, med start i Tyskland, Belgien, Frankrike och Nederländerna, säger Niklas Wallsargård, vd och grundare av Improvin'.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062