23948sdkhjf

Liseberg svänger om Marabou

Efter att först ha sagt att bolaget tänkte fortsätta köpa in produkter från Mondelez ändrar sig nöjesparken Liseberg nu. 

Efter att nyligen har svartlistats av Ukrainska myndigheter har en rad olika aktörer, däribland SJ, SAS och Norwegian valt att sluta köpa in produkter från Marabous ägare Mondelez. Men Liseberg gick ut för några dagar sedan och uppgav att man inte skulle införa någon bojkott. 

Nu har nöjesparken gått ut med ett pressmeddelande om att man ändrar sig i frågan och kommer att pausa alla inköp av bolaget tills det att frågan hunnit behandlas på ett extrainsatt styrelsemöte på fredag denna vecka. 

– Frågan om Mondelez kopplingar till Ryssland är komplex, men berör också många djupt, det har vi stor respekt för. Jag är övertygad om att styrelsen kommer fatta rätt beslut, på rätt underlag och i rätt ordning på fredag, säger Lisebergs ordförande Kurt Eliasson i ett pressmeddelande.

Frågan ska även behandlas på ett extrainsatt styrelsemöte i Svenska Nöjesparksföreningen, där alla Sveriges större nöjesparker är representerade, under torsdagen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093