23948sdkhjf

Carlsberg säljer sin ryska verksamhet – avslöjar inte köpare

Carlsberg meddelade i ett pressmeddelande som skickades ut under midsommarafton att bolaget tecknat ett avtal om att sälja sin ryska verksamhet. Carlsberg tog beslut om att sälja verksamheten i fjol och uppger att processen varit komplicerad men har äntligen kommit fram till mållinjen. 

Försäljningen ska dock godkännas av ryska myndigheter innan den går igenom. Därför är det osäkert när det är helt klart. 

– Undertecknandet av ett avtal om att sälja den ryska verksamheten är en mycket viktig milstolpe i den mycket komplexa separations- och försäljningsprocessen. Även om det har varit en omfattande process, har det varit viktigt för oss att nå den bästa möjliga lösningen för alla intressenter, inklusive våra mer än 8 000 anställda i Ryssland. Vi ser nu fram emot att få de nödvändiga myndighetsgodkännandena, säger Cees ’t Hart, vd för Carlsberg Group

Carlsberg uppger att man inte går ut med några ytterligare detaljer för att undvika att påverka godkännandeprocessen. Bolaget avslöjar bland annat inte vem köparen är.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094