23948sdkhjf

Arla tar in 15 nya mjölkgårdar från över hela landet

Arla kommer att under det närmaste året att välkomna 15 nystartade mjölkgårdar. Fyra av dem är belägna i Jämtland, fyra i Hälsingland, tre i Jönköpings län samt en vardera i Bohuslän, Värmland, Västernorrland och Skåne.

– Vi har väldigt begränsade möjligheter att ta in nya medlemmar i Arla. Därför känns det extra viktigt att kunna använda de möjligheter vi har till att stötta framtidens mjölkproducenter och nu välkomna 15 nystartade företag till kooperativet, säger Lisa Ehde, ansvarig för jordbruks- och medlemsfrågor hos Arla Sverige.

Mejerikooperativet uppger att det är enklare att ta in nystartade gårdar än existerande som vill byta från andra mejerier. De flesta av de nya gårdarna har köttproduktion för närvarande och vissa har inga djur alls. Några har däremot haft mjölkkor tidigare.

– Två av gårdarna i Hälsingland startar troligen sin produktion redan i höst, men resten kör igång under nästa år. När alla är i drift räknar vi med att de ska leverera ungefär 11 miljoner kilo konventionell mjölk per år, säger Lisa Ehde.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125