23948sdkhjf

Helena Jonsson omvald till LRFs förbundsordförande

Nya namn vid LRFs riksförbundsstämma
LRFs riksförbundsstämma beslutade på tisdagen att välja om Helena Jonsson som förbundsordförande för organisationen.

- Det är oerhört inspirerande och roligt att få förtroendet att fortsätta leda LRF. Det är inom de gröna näringarna som svaren på framtidsutmaningar som livsmedelsförsörjning och energiomställning finns, säger Helena Jonsson.

- En av de viktigaste frågorna den närmaste tiden är att övertyga regeringen om vikten av att kompensera för neddragningar av EU-medel. Här står stora miljö- och klimatåtgärder på spel. Det handlar om att värna jordbrukets positiva miljöeffekter, som biologisk mångfald och öppna landskap. Vi ser det här som en investering i ett framtida hållbart jordbruk och en viktig del av EU:s jordbrukspolitik, säger Helena Jonsson.

Vid LRFs stämma valdes dessutom Marcus Söderlind in som ny ledamot i riksförbundsstyrelsen för mandatperioden 2013-14. Detta sedan Nina Pettersson tidigare meddelat att hon inte kommer att fullfölja uppdraget som ledamot i LRFs styrelse.

Marcus Söderlind är utbildad trädgårdsingenjör och driver ett trädgårdsföretag tillsammans med sin fru. Han har tidigare arbetat som lärare på naturbruksgymnasium, som företagsutvecklare på LRF och även på Länsstyrelsen i Skåne. Marcus är 37 år gammal och bor i Långhult utanför Habo i Jönköpings län.
Läs mer om: LRF
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079