23948sdkhjf

7 av 10 nöjda med Livsmedelsverkets kontrollbesök och inspektörer

7 av 10 livsmedelsföretagare är nöjda med Livsmedelsverkets kontrollbesök och inspektörer.
Livsmedelsföretagen är nöjda med Livsmedelsverkets kontrollbesök. Nöjdast är mejerierna och äggpackerierna. Livsmedelsverket har låtit TNS SIFO genomföra en undersökning bland livsmedelsföretagare, för att få veta hur kontrollbesöken och inspektörerna upplevs fungera, skriver Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Kontrollavdelningen på Livsmedelsverket har låtit TNS SIFO genomföra en webbundersökning bland livsmedelsföretagare. De tillfrågade företagen är slakterier, vilthanteringsanläggningar, charkuterier, rökerier, mejerier, fiskanläggningar och äggpackerier. 98 företag deltog i undersökningen. Överlag är resultaten mycket positiva. 7 av 10 av livsmedelsföretagare är nöjda med kontrollbesök och inspektörerna.

Skillnad mellan livsmedelsföretagen
Mejerier, äggpackerier och musselodlingar är mest positiva. 88 procent svarar att man är nöjd med kontrollen och 85 procent att man är nöjd med inspektören. Bland Charkuteriföretagen svarar 65 procent att man är nöjd med både kontroll och inspektörer. Minst andel nöjda är slakterier och vilthanteringsanläggningarna. Där svarar 54 procent att man är nöjd med kontrollbesöken och något fler, 57 procent, med inspektörerna.

Resultatet visar ingen signifikant skillnad mellan bedömning och företagets geografiska placering. Det är mycket positivt eftersom kontrollen ska vara likvärdig i hela landet.

- Vi tolkar det här positiva resultatet som ett tecken på att vi är på rätt väg, säger Rauni Niskanen, avdelningschef på Livsmedelsverkets Kontrollavdelning, och fortsätter:

- Vi fortsätter därför att satsa på inspektörernas kompetens i såväl sakfrågor som bemötandefrågor och på ett system för att kvalitetssäkra livsmedelskontrollen.

Kontrollansvar för 800 anläggningar
Livsmedelsverket har kontrollansvar för sammanlagt drygt 800 livsmedelsanläggningar och varje år genomförs mer än 6000 kontroller i dessa anläggningar. Allt för att konsumenterna ska kunna lita på att maten som säljs är säker och rätt märkt.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079