23948sdkhjf

Trots starkt kvartal – Oatly med kraftig sänkning av årsprognosen

Oatly upplever bakslag i Asien som tvingar ned årsprognosen. 

Oatly redovisar en omsättning på 196 miljoner dollar, motsvarande drygt 2 miljarder kronor, under det andra kvartalet. Det är en ökning på strax över 10 procent jämfört med samma period i fjol.

Bolaget fortsätter att göra en förlust, på ca 52,5 miljoner dollar i ebitda-resultat. Men bolaget uppger att man ändå tagit sig steg närmre sitt mål om lönsamhet.

– Under det andra kvartalet fortsatte vi att göra framsteg mot vårt mål om lönsam tillväxt under 2024, säger vd:n Jean-Christophe Flatin i en kommentar.

Däremot har utvecklingen i Asien efter pandemin inte varit i enlighet med bolagets förväntningar. Därför har Oatly behövt omvärdera sin tillväxtprognos för helåret 2023, från 23-28 procent till 7-12 procent. Bolaget har även lanserat ett sparpaket där man ska kapa kostnaderna i Asien med runt 40 miljoner dollar. 

– Likt förbättringsplanerna vi har genomfört i Europa, Mellanöstern, Afrika och Americas har vi startat en omfattande förbättringsplan som kommer att möjliggöra för vår asiatiska verksamhet att anpassa sig till den förändrade miljön och stärka kärnverksamheten innan det är dags att bygga en signifikant större verksamhet, säger Jean-Christophe Flatin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062