23948sdkhjf

Svenska bolagets nya lyxprodukt – lakrits med guld för 350 000 per kilo

Haupt Lakrits ger ut ny lyxprodukt.

Haupt Lakrits, som ligger bakom den sura lakritsprodukten Svenskjävlar, provar med något nytt. Bolaget ger ut en lakritsprodukt som består av en 10 grams mjölkchokladtryffel fylld med störkaviar- och lakritskola smaksatt med 100-årig balsamviänger, gianduja på Piemontesisk hasselnöt smaksatt med vit Alba tryffel, svart Perigord tryffel och japanskt snösalt samt 24 karat bladguld.

Den lilla lakritsbiten kommer att säljas för 3 499 kronor styck vilket motsvarar 350 000 kronor per kilo. Produkten kommer att enbart tillverkas på beställning och kommer att ha ungefär tre veckors leveranstid. 

– Vi lägger mer tid än någon annan konfektyrtillverkare på att söka efter de främsta råvarorna som går att uppbringa och har genom åren samlat på oss ett gediget register med leverantörer och råvaror som håller absolut världsklass. Idag jobbar vi med allt från handplockad Tasmansk bergpeppar till körsbärsblommor, björkrökt havssalt från Island och fermenterad (rutten) vitlök som smaksättare i våra lakritsgodisar. Inte för att det ska vara ballt, utan för att det blir otroligt smarrigt och gärna med en litet utmanande tvist, säger Rasmus Ragnarsson, ansvarig för lakritsverksamheten på Haupt Lakrits.

Bolaget uppger att man tidigare gjort det som då var världens dyraste lakrits till Lakritsfestivalen i Stockholm 2017. Nu gör man en ny sort med de mest exklusiva råvarorna som man samlat på sig sedan dess. 

Bolaget uppger att all vinst från försäljningen går till välgörande ändamål.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079