23948sdkhjf

Svenska Retursystem vinnare av Stora Logistik- & Transportpriset

Som en av de nominerade till Stora Logistik & Transportpriset tog Svenska Retursystem hem vinsten inom kategorin Årets materialhanteringslösning.
Svenska Retursystem tog hem vinsten inom kategorin Årets materialhanteringslösning.Det var företagets insatser med att förenkla, effektivisera och minska miljöbelastningen för dagligvaruhandeln som ledde fram till vinsten.

returhelpallar istället för EUR-pallar
Vid årsskiftet uppdaterades Svenska Retursystems kunderbjudande för returhelpallar där man räknar med att användningen kommer att mer än dubbleras under de kommande åren. Erbjudandet innebär bland annat färre avgiftstyper och förändrad dygnsyra, vilket ska möjliggöra ett ökat användande av returhelpallar istället för EUR-pallar. Med det nya erbjudandet räknar Svenska Retursystem med att branschen genom att använda returhelpallen kommer kunna spara minst 60 miljoner kronor per år samtidigt som miljöbelastningen minskar.

- Att vi vann Stora Logistik- & Transportpriset i kategorin Årets materialhanteringslösning är en stor ära och betyder otroligt mycket för oss. Vi ser det som ett starkt bevis på att vårt uppdaterade kunderbjudande för helpallssystemet tagits emot väl och att det uppskattas av marknaden. Priset ger oss än mer kraft att fortsätta driva och utveckla våra emballagesystem som bygger på återanvändning med ledorden; Enkelhet, Effektivitet och Miljö i fokus, säger Conny Swahn, försäljnings- och marknadschef Svenska Retursystem.

Motiveringen
"Svenska Retursystem genomför förändringar i systemet för returhelpallar vilket kommer att gynna dagligvarubranschen som helhet. Färre avgiftstyper och förändrad dygnshyra ska förenkla och effektivisera det befintliga systemet för returhelpallar och samtidigt möjliggöra ett ökat användande av returhelpallar, istället för användandet av EUR-pallar, och med returpallarna därmed effektivisera varuflödena och minska utsläppen av CO2."
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062