23948sdkhjf

Ny pappförpackning klar för färsk och fryst mat

Mondi har i samarbete med easy2cool skapat en ny e-handelslösning för pappersförpackningar för färsk och fryst mat.

Easy2cool tillverkar kylboxar och isolerande förpackningar av papper och individuella lösningar för temperaturkänslig logistik. Med hjälp av Mondi har de tagit fram en ny förpackningslösning för mat.

Easy2cool har tidigare uppfunnit Eco-Liner-påse som innehåller återvunnet papper för att isolera kalla produkter och hålla innehållet kylt eller fryst i 48 timmar. Tidigare, innan den nya lösningen, bestod påsens yttre lager av isoleringsmaterialet mono-PE. Men via samarbetet med Mondi lyckades easy2cool ersätta materialet med det återvinningsbara FunctionalBarrier-pappret.

Mondis FunctionalBarrier-papper säkerställer att inget kondensvatten, som förekommer naturligt under isoleringsprocessen, når isoleringsmaterialet. Den förseglar även förpackningen och erbjuder ett skydd för att hålla innehållet säkert.

– Vi har testat ett antal olika barriärpapper, men kylda och frysta produkter har ganska specifika krav och Mondis FunctionalBarrier Paper uppfyller alla våra krav. Kunder som använder den korrugerade lådan kan spara upp till 70 procent av kostnaderna förknippade med det tidigare alternativet av en polystyrenlåda, tack vare det minskade lagringsutrymmet som används av de nya vikbara lösningarna. En annan lösning i vår portfölj är att kombinera en Mondi korrugerad låda med pappersflockisolering och vår EasyAkkus-produkt, för att göra en engångskylbox som ger pålitlig kyla i fyra dagar, säger Marco Knobloch, grundare och generaldirektör för easy2cool.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094