23948sdkhjf

Nytt inom välbekanta segment gör upp om Årets dagligvara 2023

Olivolja, tacotillbehör och bröd gör upp om priset.

Zeta olivolja gentile, Old El Paso tortilla pockets och Polarbröd Polarhjärtan gör upp om att koras till Årets Dagligvara 2023. Priset delas ut av Svensk Dagligvaruhandel till den produkt som haft en särskilt framgångsrik lansering, bidragit till utveckling i sin kategori och fyllt ett nytt konsumentbehov.

Produkterna lanserades under pandemiåret 2021 och har sedan dess stått inför flera utmaningar. Trots detta ska de ha stått för fina försäljningssiffror enligt organisationen.

– Det har varit tufft för nylanseringar efter åren med pandemin och därefter ett krig i Ukraina med en extrem matprisinflation som följd. Så hatten av för de tre nominerade produkterna som trots detta lyckats under denna utmanande och speciella period. För dagligvaruhandeln är det helt avgörande att det finns innovativa produkter på butikshyllorna, säger Karin Brynell juryns ordförande och vd på Svensk Dagligvaruhandel.

Juryn består av representanter för dagligvaruhandeln, marknadsanalysföretaget NielsenIQ, samt en studentröst från Handelshögskolan i Stockholm.

Vinnaren presenteras den 11 oktober.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078