23948sdkhjf

Umida går minus – men ökar omsättning och kassaflöde

Umida går bättre än i fjol på de flesta punkter men går ändå minus under årets andra kvartal.

Alkoholdryckesbolaget Umida Group AB ökade omsättningen under årets andra kvartal med 34 procent jämfört med samma period i fjol.

Cirka 21,5 miljoner kronor blev omsättningen mellan april och juni.

Ebitda landade på minus 757 000 kronor, vilket även det var en förbättring (minus 1,7 miljoner) och detsamma gällde för rörelseresultatet som hamnade på minus 1,9 miljoner (minus 2,1 miljoner).

Till skillnad från ebitda och rörelseresultatet så slutade kassaflödet på plus. 1,6 miljoner kronor, en förbättring med nästan fem miljoner jämfört med andra kvartalet 2022.

”Det andra kvartalet har inneburit många steg i rätt riktning för bolaget. Trots ett fortsatt utmanande omvärldsklimat och en svag konjunktur som påverkat försäljningen i stort negativt så visar vi positiv utveckling", skriver företagets vd Filip Lundquist i delårsrapporten.

"Den enda punkten där vi försvagas mot föregående år är vår bruttomarginal som pressats ner av flera olika skäl, en av utmaningarna är den svaga kronan som slår hårt mot våra inköp som främst görs i euro. Detta gör att resultatet på sista raden kommer in negativt."

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062