23948sdkhjf

Ny svensk branschorganisation för odlare inom EU

Svenska Odlarlaget har godkänts som en gränsöverskridande producentorganisation för trädgårdsodling.

Man blir därmed först inom sitt gebit i Sverige med att vara gränsöverskridande och är alltså en producentorganisation som kan ha medlemmar med verksamhet och växthusodling i flera EU-länder.

– Odlarlaget ska vara en attraktiv partner för ägare, kunder och personal, göra bättre affärer och skapa möjligheter till förbättrad lönsamhet och större nytta för våra ägare och kunder. Genom att bli en gränsöverskridande odlarförening tillför vi större medlemsnytta för samtliga medlemmar i föreningen bland annat genom att skapa bättre förutsättningar för framtida investeringar, säger Thomas Lilja som är ordförande i föreningen.

Organisationen har redan fått en medlem från utlandet. Malax Trädgård Oy utanför Vasa i Finland är antagen som medlem från och med 2024. Malax odlar idag paprika, gurka och tomat till den finska marknaden.

– Att bli en gränsöverskridande producentorganisation ligger helt i linje med styrelsens fleråriga strategiska plan som ligger till grund för mitt uppdrag, säger Magnus Nilsson, vd på Odlarlaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094