23948sdkhjf

Han blir ny chefsjurist för Lantmännen

Nuvarande chefsjuristen Tove Cederborg lämnar Lantmännen efter 12 år.

Henrik Sundell är utsedd till ny chefsjurist och kommer närmast från Eltel. Innan dess har han varit jurist på bland annat Ericsson, DeLaval och Aga.

– Jag vill än en gång tacka Tove för hennes viktiga arbete för Lantmännen under många år och önska henne stort lycka till. Samtidigt vill jag passa på att hälsa Henrik välkommen. Henrik har erfarenhet från flera globala företag och jag är övertygad om att han tillsammans med teamet kommer att fortsätta den positiva utvecklingen, säger Magnus Kagevik, Lantmännens vd och koncernchef.

Henrik Sundell kommer att vara placerad i Stockholm och ingå i koncernledningen. Exakt när Henrik Sundell tillträder tjänsten är oklart, men det kommer ske senast den 1 februari nästa år. Eftersom Tove Cederborg lämnar redan vid månadsskiftet har en tillförordnad chefsjurist utsetts från och med första september. Det blir Helen Larsson som är chefsjurist för lantbruk och företagsförvärv.

– Lantmännen är ett väldigt fint företag och jag upplever att företaget befinner sig i en spännande fas med tillväxt på agendan och fortsatt fokus på att vara en ledande aktör, inte minst inom hållbarhetsområdet. Jag hoppas kunna bidra till en fortsatt god utveckling även i framtiden, säger Henrik Sundell.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094