23948sdkhjf

ICA fortsätter sin utveckling av logistikstrukturen och anställer 300

ICA Sverige tar ytterligare ett steg i utvecklingen mot modernare och effektivare logistiknätverk. Lagret i Helsingborg expanderar medan lagret i Arlöv avvecklas.
Lagret i Kungälv kommer framöver att fungera som ett centrallager för färskvaror och specialvaror. Förändringarna genomförs med start våren 2015 och det nya lagret i Helsingborg förväntas vara i drift tredje kvartalet 2015.

Förändringarna görs för att möta framtida krav på hantering av framför allt färskvaror, som ökar inom ICA. Det innebär också att ICAs behov av externa lagringstjänster minskar genom att den egna logistikstrukturen används effektivare.

-ICA har en långsiktig infrastrukturplan och de förändringar vi nu gör ligger helt i linje med den. Vi behöver fortsätta modernisera och effektivisera logistikverksamheten, för att kunna vara framgångsrika även i framtiden, säger Anders Svensson, vd ICA Sverige i ett pressmeddelande.

300 nya arbetstillfällen
ICA Sverige satsar i Helsingborg och lagret expanderar på den tomt som ICA sedan tidigare köpt. Det innebär att cirka 300 nya arbetstillfällen skapas i Helsingborg. Lagret för färskvaror i Arlöv avvecklas helt efter sommaren 2015 och 130 logistiktjänster berörs. Alla lagermedarbetare och så många logistiktjänstemän som möjligt kommer att erbjudas arbete i Helsingborg istället. ICA kommer också att avsluta ett antal samarbeten med externa leverantörer.

-Vi har all förståelse för att det här väcker oro hos många medarbetare. Samtidigt investerar vi långsiktigt i Helsingborg och det är mycket positivt att kunna ge det beskedet, säger Anders Svensson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063