23948sdkhjf

Fazers flygande planer – Gateau öppnar fyra caféer på Arlanda

Fazers hantverksbagerikedja Gateau tar nya kliv och ska nu locka resenärer till köp.

Bageriet som grundades 1934 men som sedan 2011 är under Fazers regi har idag 34 caféer i Sverige. I höst blir de fyra till när det är dags att etablera sig på Arlanda.

Marknadsplatsen och F-piren på terminal 5, Sky City och terminal 2 blir hemvist för kedjans tillskott som ska erbjuda hantverksbakat bröd, kaffebröd och bakverk bakade på franskt vis samt en lättare lunchmeny.   

Etableringarna sker i samarbete med SPP som sedan tidigare driver mat- och dryckesenheter i resemiljöer.

– Vi är mycket stolta över att snart finnas representerade på en så pass attraktiv plats som Arlanda flygplats. Med SSP:s expertis om marknadsplatsen tillsammans med vår passion för hantverkskunnande, kvalitet och underbara smaker har vi ett starkt partnerskap, säger Johan Rosenblom, ansvarig för Fazer Retail. 

Det blir också SPP som kommer att operera de nya caféerna under ett licensavtal. Arlanda flygplats ägs och drivs av Swedavia. 

 – Gateau kommer ha en tydlig plats i vår portfölj och är ett koncept som differentierar oss ytterligare för framtiden. Vi ser otroligt mycket fram emot att öppna dessa 4 caféer på Arlanda som kommer möta alla framtida resenärer och bidra till den resenärsupplevelse som vi tillsammans med Swedavia vill uppnå, säger Björn Olsson, vd för SSP Sweden. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078