23948sdkhjf

Fler partier av falsk honung stoppas

Nu har ytterligare partier av Midyat Honung stoppats.
Tidigare i veckan stoppades Midyat Honung eftersom den sålts som honung, trots att den endast innehåller fruktos, glukos och honungsarom. Nu har ytterligare partier av samma märke stoppats.

– Sammanlagt rör det sig om över 19 000 kilo. Produkten har även sålts vidare från Sverige till Finland och Litauen, säger Louise Nyholm, statsinspektör på Livsmedelsverket i ett pressmeddelande.

Miljönämnden i Södertälje har lagt saluförbud på produkten samt beordrat företaget att dra tillbaka produkten från berörda butiker. Förutom partiet med bäst före-datum 29-04-2015, som meddelades tidigare, gäller saluförbudet även produkter med bäst före-datum 01-10-2014, 02-10-2014 och 24-12-2014.

Kontrollmyndigheter informerade
Berörda kontrollmyndigheter i Sverige, Finland och Litauen är informerade. Produkten har sitt ursprung i Turkiet och därför har även de turkiska myndigheterna kontaktats.

Honung är en skyddad beteckning och en sockerlösning får inte säljas som honung även om producenten anger att innehållet enbart består av socker och arom.

Det finns i nuläget inget som tyder på att produkten är skadlig att äta.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095