23948sdkhjf

Hon blir ny vd på Consupedia

”Jag kommer in i en spännande fas”, säger Anne-Charlotte Holmlöv.  

Hon är legitimerad dietist och kommer närmast från Amberry och Foodoki – startups inom mat och hälsa, som hon både har varit med att grunda och varit vd för. Hon har även ett förflutet på Nestlé health science.

Nu kliver Anne-Charlotte Holmlöv in som vd för Consupedia, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

– Consupedia har länge varit före sin tid i att verka för transparens och visa hållbarhetsavtrycket av livsmedel, och har hållits tillbaka av en bransch som inte varit redo för detta. Idag vet alla att vi måste ställa om, så är det bara. Jag kommer in i en spännande fas där vi skalar upp och expanderar för att göra storskalig nytta på alla nivåer i hela samhället, säger Anne-Charlotte Holmlöv i pressmeddelandet.

Anne-Charlotte Holmlövs tar över posten efter bolagets grundare Roberto Rufo Gonzalez, som stannar kvar i bolaget för att kunna fördjupa sig forskningssamarbeten.

– De senaste sju åren har jag ägnat mitt liv åt att skapa transparens i livsmedelssystemet, och mitt engagemang i Consupedia är större än någonsin. Att jag nu får mer tid till att kontemplera, uppfinna, forska och utveckla Consupedia känns fantastiskt, kommenterar Roberto Rufo Gonzalez.

Consupedia har tagit fram en detaljerade databas för hållbarhetsinformation om livsmedel. Databasen innehåller 250 000 produkter och 21 hållbarhetsparametrar, som visar produkternas påverkan på miljö, hälsa och rättvisa.

Consupedia hade ett rörelseresultat (EBIT) på minus 1,5 miljoner kronor 2022 och omsatte 2,7 miljoner kronor samma år med tre anställda.

Artikeln är en del av vårt tema om På nytt jobb.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109