23948sdkhjf

Lanserar ölkorv på världens hetaste chili: ”Starkaste på marknaden”

Ridderheims nya ölkorv görs med Carolina Reaper – världens starkaste chili enligt Guinness rekordbok.

Frukten kan nå upp till 2,2 miljoner scoville, ett värde som används för att mäta styrka. Jämförbart är till exempel habanero som kan komma upp 350 000 på samma skala.

− Jag har inte testat någon ölkorv som är starkare än vår Carolina Reaper Ölkorv och vågar påstå att det är den starkaste på marknaden, säger Hans Mathiason, chef för produktutveckling på Atria Sweden som utvecklat Ridderheims Carolina Reaper Ölkorv.

Utvecklingen av den nya korven har skett i just jakten på en starkare variant än de man tidigare haft.

− Idén till att skapa en starkare ölkorv kom från att vissa tycker att Explosion inte är tillräckligt med tryck i, då tänkte jag att nu ska de få en riktigt het korv.

Men ju starkare chili, desto större risker i hanteringen då hettan kan irritera på andra sätt än vid inmundigande.

− Den största utmaningen har varit att producera korven på ett säkert sätt för personalen, men med skyddsutrustning har det fungerat fint. Sedan ville jag inte bara att korven skulle vara stark utan smakrik också, det här tycker jag vi har lyckats med.

Frukten skapade nyligen rubriker efter att elever gömt den i skollunchen, något som ledde till att ungdomar spydde och att en fick andnöd. Incidenten ledde till att Hemköp i Lerum som sålde chilin fick införa 18-årsgräns.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078