23948sdkhjf

Fria sponsrar internationell kongress om glutenfri kost i Wien

I sin strävan att ständigt förbättra kvaliteten på glutenfria produkter för konsumenter med celiaki är Fria nu en av huvudsponsorerna för den internationella kongressen Gluten-Free and Cereal Products & Beverages som äger rum i Wien, Österrike 12-14 juni.
Kongressen arrangeras av Department of Food Sciences & Technology (DFST) och University of Natural Resources & Life Sciences (BOKU) i Wien i samarbete med International Association for Cereal Science & Technology (ICC).

På kongressen samlas ett stort antal ledande forskare, livsmedelstekniker, läkare, vårdpersonal, livsmedelsproducenter med flera för att diskutera forskning och framsteg i kvaliteten på glutenfria spannmålsprodukter och drycker.


- På Fria ser vi vikten av att stödja ett en kongress som denna, säger Lena Adås som tillsammans med sin make Gunnar drivit Fria Bröd sedan starten 1996. Fria är marknadsledande på glutenfria bageriprodukter i Skandinavien och vi strävar ständigt efter att förbättra våra glutenfria produkter och att använda ingredienser av högsta kvalitet.

Konsumenterna nöjer sig inte
Lena Adås säger vidare i ett pressmeddelande att konsumenterna inte längre nöjer sig med att det finns ett större utbud av glutenfria produkter på marknaden, de förväntar sig högkvalitativa, näringsriktiga produkter.

- Att hålla en strikt glutenfri kost är viktigt för de som har celiaki, trots det finns det personer med celiaki som slarvar med dieten och äter gluteninnehållande livsmedel, säger Lena Adås. Studier visar att det i vissa länder kan vara så många som 50 procent av de med celiaki som inte följer kostråden. De främsta orsakerna till att många inte håller sin diet är bristande tillgänglighet av glutenfria produkter, eller att de produkter som finns tillgängliga helt enkelt inte är en god smakupplevelse. Det är oerhört viktigt att det finns bra och goda produkter tillgängligt, så att personer med celiaki håller sig till rätt kost, annars kvarstår risken att drabbas av en rad följdsjukdomar som till exempel infertitlitet och magtarmcancer.

Råvaror och färdiga produkter kontrolleras kontinuerligt i bageri och laboratorium.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078